foto1
1
foto1
2
foto1
3
foto1
4
foto1
5

Η συγκεκριμένη εργασία έχει ως θέμα της τα απορρυπαντικά και υπάρχουν κάποιοι λόγοι κατά τους οποίους επιλέξαμε το θέμα αυτό. Το κυριότερο στοιχείο που μας έκανε να ασχοληθούμε με την εργασία αυτή ήταν το ενδιαφέρον μας για το περιβάλλον . Όσο περίεργο και αν ακούγεται τα απορρυπαντικά είναι ένα πολύ βασικό στοιχείο στη μόλυνση του περιβάλλοντος, επειδή περιέχουν πολλά συστατικά τα οποία είναι βλαβερά προς το περιβάλλον και με την καθημερινή χρήση των απορρυπαντικών αυτά τα κακοήθη χημικά καταφέρνουν να βρουν τη διέξοδο τους στο περιβάλλον και τελικά να το ρυπαίνουν.

Ακόμα, χάρις την διαδικασία της έρευνας την οποία ξέραμε ότι θα περνούσαμε και περάσαμε καταφέραμε να μάθουμε πολλές σημαντικές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το περιβάλλον και για τα απορρυπαντικά, τα οποία είναι από το σαπούνι μέχρι και το σαμπουάν που βάζουμε επάνω μας, και για το πώς μερικά από αυτά μας βλάπτουν λόγω κάποιων ουσιών. Εδώ να τονίσουμε πως στη συγκεκριμένη εργασία θα δούμε και κάποιες πληροφορίες για τη νομοθεσία των απορρυπαντικών και για τις ουσίες που δεν επιτρέπονται να χρησιμοποιούνται λόγω των αποτελεσμάτων που προκαλούν. Μια ακόμη εμπειρία που είχαμε ήταν αυτή του να μάθουμε τα συστατικά των απορρυπαντικών, να καταφέρουμε να κάνουμε εμείς οι ίδιοι σαπούνι αλλά και να δούμε κάποιες ιδιότητες των απορρυπαντικών μέσω συγκεκριμένων πειραμάτων. Επιπλέον, μάθαμε να συνεργαζόμαστε αλλά και να διατυπώνουμε τις απόψεις μας με αποτέλεσμα να δημιουργούμε μια εργασία που να αντιπροσωπεύει όλα τα μέλη της ομάδας μας! Επίσης μάθαμε πολλά στοιχεία για τη ζωή των προγόνων μας η οποία ήταν πολύ πιο σκληρή και δύσκολη από την δική μας σε όλα τα πεδία.

Τέλος ένας σκοπός της εργασίας μας είναι να σας ενημερώσει για  τα οικολογικά απορρυπαντικά ,να σας κάνει να τα δείτε με ένα διαφορετικό μάτι και αν είναι εφικτό να σας πείσει να τα χρησιμοποιείτε πιο συχνά ώστε να καταφέρει το περιβάλλον μας να επιζήσει και μαζί με αυτό και εμείς οι ίδιοι.

            Τη γη δεν την κληρονομήσαμε από τους γονείς μας την δανειστήκαμε από τα παιδιά μας!

 

Παρουσίαση           Εργασία