foto1
1
foto1
2
foto1
3
foto1
4
foto1
5

Για τη χρήση της εκπαιδευτικής πλατφόρμας eclass, καθώς και της εκπαιδευτικής πλατφόρμας e-me υπάρχουν λεπτομερείς οδηγίες στην ιστοσελίδα pe19.gr.

Ειδικά για την eclass:

Αφού συνδεθείτε στην πλατφόρμα, επιλέγετε "Εγγραφή σε μάθημα" (ή από το μενού αριστερά "Μαθήματα") και βλέπετε όλα τα διαθέσιμα μαθήματα του σχολείου σας. Η κλειδαριά δεξιά δείχνει τον τύπο του μαθήματος. Υπάρχουν:

Ανοιχτά μαθήματα, τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε και χωρίς σύνδεση.

Ανοιχτά μαθήματα με εγγραφή, στα οποία μπορείτε να γραφείτε με ένα απλό κλικ στο τετραγωνάκι.

Κλειστά μαθήματα, στα οποία αν μπείτε υπάρχει αίτηση εγγραφής που εγκρίνεται από τον εκπαιδευτικό.

Σε κάθε μάθημα υπάρχουν οδηγίες μελέτης. Ειδικά στα μαθήματα που περιέχουν ενότητες καλό είναι να μπείτε στην πρώτη ενότητα και μετά να χρησιμοποιήσετε τα βελάκια (δεξιά - αριστερά) για να πηγαίνετε στις άλλες. Έτσι εμφανίζεται το σχετικό με την κάθε ενότητα υλικό που σας καθοδηγεί στη μελέτη σας.

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

για την πραγματοποίηση της Ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα πρέπει να εγγραφούν οι μαθητές με τη βοήθεια σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).

Για την εγγραφή των μαθητών:

Μπαίνετε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο www.sch.gr, επιλέγετε εγγραφή (πάνω δεξιά) και στη συνέχεια εγγραφή μαθητών. Εναλλακτικά μπαίνετε στη σελίδα https://register.sch.gr/students. Καλό είναι να διαβάσετε το σχετικό κείμενο και τις οδηγίες. Τα στοιχεία πρέπει να είναι σε συμφωνία με αυτά που γράφονται στον έλεγχο επίδοσης του μαθητή. Εκεί μπορείτε να βρείτε και τον αριθμό μητρώου του μαθητή.

Με την εγγραφή τους οι μαθητές/τριες αποκτούν μαθητικό λογαριασμό ΠΣΔ, μέσω του οποίου έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης eclass και eme.

Επίσης θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι θα πρέπει να παρακολουθείτε τα e-mail σας καθημερινά, καθώς επίσης και τις ανακοινώσεις που αναρτούμε στην ιστοσελίδα του σχολείου.

                                                                                        Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

                                                                                ΧΡΥΣΑΝΘΗ Χ. ΜΟΥΡΤΖΙΟΥ