foto1
1
foto1
2
foto1
3
foto1
4
foto1
5

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΛ Προβατά ομιλία με θέμα: «Διαφυλικές σχέσεις - Σεξουαλική αγωγή των νέων».

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ενημερωτικού προγράμματος διαλέξεων σε μαθητές Λυκείου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας και το Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού της Β΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ομιλήτρια κ. Τσεμπέρη Καλλιόπη, γιατρός και σύμβουλος Οικογενειακού Προγραμματισμού, όχι απλώς ενημέρωσε τους μαθητές αλλά πραγματικά τους συνεπήρε με τον τρόπο που παρουσίασε αυτό το τόσο ευαίσθητο αλλά ιδιαίτερα σημαντικό για τους εφήβους θέμα.

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΛ Προβατά ενημέρωση των μαθητών του σχολείου μας από εκπροσώπους των ένστολων επαγγελμάτων.

Συγκεκριμένα, τρεις αξιωματικοί, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Στρατού ξηράς παρουσίασαν στους μαθητές το πρόγραμμα σπουδών των αντίστοιχων σχολών, καθώς και τις συνθήκες και δυνατότητες επαγγελματικής σταδιοδρομίας στα αντίστοιχα επαγγέλματα του αστυνομικού, του πυροσβέστη και του στρατιωτικού. Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των μαθητών και των αξιωματικών.